Monday, November 18, 2013

kota kinabalu---kundasang---ranau------EMPAT

bismillahirrahmanirrahim...
.
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful
.
 . 
.
 
.
bos ngajak koje kat KK lagi lorr.dan2 teringat, ehhhh! trip kat KK tak buat lagi.gagahaha! (malas sebenornya)
.
tak kesah la ada yang baca ke idok, kannn. esok2 ghindu kat diri sendiri (ahaks)+kat sabah nunn aye bukak balik. ala2 diari gituuu  =p
.
.
.
09.09.2013
 check out dari hotel awal pagi2. round2 jap.lepas tu drive terus ke Jesselton Point.
.
jenjalan tengok bot kosong tengok laut je ponn. ngeeeehe
.

.

.
program pagi ni, kami nak pi Signal Hill Observation Tower.perghh! tak pun kita panggil Menara Tinjau. =p
.
view KK dari atas.
dann lagi cantik if kita pergi waktu matahari terbenam + malam.dengan syarat, ada kamera canggih.heeeee
.
memang cantik laa.nampak hutan batu yang dilimpahi cahaya, gituuu
.
 pergi pagi, cenggitu la ropanya.nampak hutan batu.laut sikit2, sipi2. matahari nyorok disebalik bukit. =p
.
actually, if nak naik ke atas bukit ni, jumpa
Atkinson Clock Tower dulu.kitorang dah terlajak ke depan.
tak jauh mana pun.
.
bangunan yang tertua di KK ni tau.tahun 1905
.
.
.
 berhanti jap kat bangunan tak siap ke separuh siap tu?
hehe
ada graffiti wall & graffiti column? ekekeke!
tengok kerajinan deme2 jugak kot.hari tu pergi lain.kali ni pergi lain pulak graffitinya.
.
keyboard piano tu, i loikeee. =p
.
.
singgah muzium.nasib ada GPS kannn. sampei jugak.tapi tak bukak lagi.
.
tunggu punya la tunggu, 
kitorang tak jadi nak masuk kat dalam bangunan tu, 
just nak pergi tengok rumah tradisional je.
takut terlepas flight  =p
.
.
.
banyak + luas betul kawasan ni.paling suka rumah kalabuan.
.
masuk dalam rumah tak terasa panas/bahang.
rasa berangin
.
tengok design rumah la, kannn.banyak laluan angin.kat bumbung pon ada.
.
tengok tu, tangga comel jek.(rumah lain yang tinggi)=p
.
.
.
 disebabkan kitorang datang awal, so makcik yang ada kat situ suruh masuk dulu, bayor kendian.
.
sebab, orang yang menjaga, tak sampai lagi.eheheh
.
kitorang pon round2 aje la dulu.
.
alih2 nak balik makcik tu kabo tak payah bayar.huhhh??
.
orang yang menjaga tu dah keluar balik.herkkk?!ekekekek!
murah rezeki, alhamdulillah. lagi sekali free. =p
.
.
.
aishhh, kempunan tak daat naik pondok tu.
.
.
.
yeyyy! berjaya habiskan trip KK---KUNDASANG---RANAU
.
.
.
 

6 di lubuk hati kamu:

MystoryPic said... Reply To This Comment

Banyak kali dah pi KK tapi tak pernah pun sampai sini.... kat rumah2 tradisional ataupun kat menara tinjau ni....

! Arjunakirana ! said... Reply To This Comment

wau... cuti2 malaysia sungguh :)

cik marikh said... Reply To This Comment

@MystoryPic : ehehehehe! aduihaiii, takpe, next time singgah la yer. =)

cik marikh said... Reply To This Comment

@! Arjunakirana ! : haaaa, jgn memain, sekali coti bior cuti habis2an. =p

cEro said... Reply To This Comment

Seronoknya nengok org jalan2...
bila ntah giliran aku...

cik marikh said... Reply To This Comment

@cEro : ala cero, jalan ulang alik dalam ghumah dalam opis pon kira jalan2 jugak la tuuuuu. muehehehee! =p

Post a Comment

dlm hati korang?