Friday, September 20, 2013

kota kinabalu---kundasang---ranau------SATU

bismillahirrahmanirrahim...
.
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful
.
 . 
06.09.2013 -09.092013
.
.
kemain coti2 sabah bah dengan member tanpa family disisi. =p
.
3 orang sumandak saja
.
tiket kapal terbang (return) - 100RM
hotel 4h3m - 150RM
kereta 4h3m - 100RM
.
budget tak budget sangat looorr. untuk 1 orang tu.
.
.
.
06.09.2013
.
sampai k.kinabalu jam 3petang, solat+tunggu owner kereta+singgah jap shopping complex (dak anem nak beli camera).
.
tung tang tung tang, on the way pi kundasang, langit sudah gelap.jem kat k.kinabalu lagi.hujan lagi.kabus lagi.dugaan.
.
aku yang duduk kat sebelah drebar pon asik dok tekan brek ja.cuak.senyap memasing.
.
kabus menerpa.tak nampak jalan.langsung.nasib lori2 tak banyak kat jalan.
.
sampai kundasang, hotel pulak tak jumpa.dah tempah pulak tu.
.
gps pon tak tahu.kuikuiikui
.
tak nak ambik risiko, duduk ja la kat kundasang-inn ( selesa wehhh )
.
syukur.semua selamat.
.
.
.
.
07.09.2013
subhanAllah
.
hati terubat tengok kat luar tingkap , nampak puncak kinabalu wehhh! *loncat2!*(excited disitu)
.
terus lupa kejadian semalam.guuuuguugu!
.
kemas2, check out pepagi
.
destinasi pertama---desa dairy farm.dokat aja, dalam 10 minit naik keatas, dah sampai.
.
.
tengok je puncak, makin lama makin dekat.snap view dalam kereta jek, tu yang nampak tiang wayar elektrik bagai tu.=p
.
.
sampai desa dairy farm dalam pukul 7.30++. awal gitu.gate pon tak bukak lagi.guuuguuguu.
.
alhamdulillah, rezeki.awan pon tak mai datang tutup puncak lagi.
(yang last picture tuuu)
.
.
.
subhanAllah.syukur.
.
tengok tuuuu, ada pengantin lorrr.=D
deme ni dari keningau, sabah.nak buat photo shoot.pakai baju adat bugis 
(waju toko).homeyyy segak sangat.
.
3 sumandak ambik berkat.kofkoofkof! =p
.
sementara nak nunggu gate bukak pukul 8.oo pagi, moh ler bergambor.
.
.
ooo.lupa. terima kasih bebanyak kat pengantin, ajak kitorang masuk join skali under dorang punya package photoshoot RM1OO tuuu.
.
tak payah kitorang bayor RM4/pax tu.heheheh macih
.
semoga murah rezeki, jodoh sehingga ke jannah, insyAllah.
.
.
.
  jenoh bawak keta viva lalu jalan cenggitu.hewheehww
.
.
masuk-masuk je terkam ayaq susu segar.coklat ye.tengok mata lembu tu. menggoda lentik bulu mata wehhh.mau tak beli? guuuguuggu =p
.
sarapan kitorang la tu.wuuwuuwu.lapaqqq
.
.
datang pon awal pagi, lembu-lembu pon dok tengah mandi kat kandang tu. si kambing cun ni pon tak sudi nak bergambor. lari je tahu.adussss.
.
.
.
 dah tak nampak puncak.awan ke kabus ntah.=p
.
bergambar sudah.guling2 hindustan pon sudah.balik laa
.
dari jauh nampak pengantin tadi.nampak tak? nampak tak?gambaq first, dot merah.gegeeegee!
.
2 beradik dok gaya sakan bergambar. dak anem & dak anes.
.
.
.
subhanAllah.Alhamdulillah.Allahuakbar
.
.
.
'tinggi-tinggi gunung kinabalu, tinggi lagi sayang sama kamu~  fefiling guling atas rumput gituuuu. =p
.
.
.
sambung lain kali---- =p

12 di lubuk hati kamu:

atuk said... Reply To This Comment

Assalamualaikum Marikh

saya tengah beragan2 nak ke sana juga

! Arjunakirana ! said... Reply To This Comment

wootwoot2... dah pegi... arjuna suka pg sabah... boleh bah kalau kau... gagagaga pettakkk

Faarihin said... Reply To This Comment

SubhanAllah.. Indahnya pemandangan kat sana!

Teringin nak pergi..

Telor Power said... Reply To This Comment

Sabah mmg best.

sepatutnya plan pi sabah kena tawan mt.Kinabalu tu. barulah betul2 Best.

cik marikh said... Reply To This Comment

@atuk : waalaikumsalam atuk. angan2 dulu atuk, pastu nanti esok2 sampaila.hehehe =p

cik marikh said... Reply To This Comment

@! Arjunakirana ! : ye la inchek arjuna. semua tempat dia dah pegi.

bak kata mei mei. saya suka!saya suka!

kau memang boleh bah kalau kau... haaa belit2 lidah. =p

cik marikh said... Reply To This Comment

@Faarihin : sangat2 lawo.mulakan dengan keinginan, akhirkan dengan kenyataan...gituuu =P

cik marikh said... Reply To This Comment

@Telor Power : yuppp, betol tu bro.

haaaa, yang tu memang sangat2 nak pergi.insyAllah, satu hari nanti. wooho!

kalau nak pergi lagi, roger2 sikit bro.boleh ngekor dr belakang.gegegegee! =p

Telor Power said... Reply To This Comment

insyaAllah bulan April next year nak tawan lagi mt.kinabalu.
kali ke 3

Ankel Jonni said... Reply To This Comment

hamboiiii.... cuti2 malaysia ke sabah ya... bestnya... huhuhuhu

cik marikh said... Reply To This Comment

@Telor Power : wooaaa! kali ke-3?!!
best bro!!
gud luck! tngkap gambaq cun2, pastu masuk dlm blog bro..

saya tengah tunggu giliran saya!
tunggu ape ntah.adeiii.

cik marikh said... Reply To This Comment

@Ankel Jonni :
ye, ankel... coti2 sabah.
tak yah nak huhuhuu la ankel, boleh bah, kalau kau. =p

Post a Comment

dlm hati korang?