Friday, October 18, 2013

kota kinabalu---kundasang---ranau------TIGA

bismillahirrahmanirrahim...
.
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful
.
 . 
.
 
.
08.09.2013
malam ke-2 di kundasang kitorang menginap kat tempat yang sepatutnya.yang dah booking tuuu.pffftt.
.
ada hikmah la tak jumpa.nasib semalam jek kat sini.sri kinabalu.geggegee! =p
.
pagi di sri kinabalu km1.5 ranau.round sikit kat tepi belakang hotel.
.
ada wakaf.tapi uzur sikit.aku tak sempat nak bergambar kat area lereng bukit tuu.dak 2 orang tu dah lari dulu.
.
sebabkan ada sekor anjing ni dok ngekorr je kitorang round2.leceh arr.merajuk kejap dengan deme2 tu.tak sudi amik gambar aye.tapi fefiling sesorang je laaa.
gagaggaa! T__T
.
.
.
.
 
 on the way nak balik kota kinabalu, singgah jap pekan kundasang.
.
buat tarian lilin jap berlatar belakangkan gunung kinabalu.kehkehkeh!
.
.
dah puas bergambar, tak sampai 1km gerak berhenti lagi.
berhenti kat kebun orang.gagagaga! belasah aje.
.
bila lagi nak nyinggah, ye dok? =p
.
sebab apa?------- scenery yang subhanAllah sangat cantik!
.
.
penat la dak anes ni jadi co-pilot.sat2 pilot darat dok suruh amik gambaq.kehkehkeh! penat tangkap gambaq je dak anes nih. =p
macihhh.
.
.
.
.
destinasi ke-enam---kinabalu park
.
nak masuk, bayar RM3.OO/pax.if ada tiket pi hot spring, tarikh yang sama, free aje.
.
lagi sekali, gigih cikviva mendaki.pusing2.sampai la ke kiau gap view.
.
ada group family sampei dolu.jenuh nunggu wehhh.gegegege! =p
nunggu turn nak amik gambor.
.
.
alhamdulillah.gunung kinabalu belum lagi diliputi awan nano. =p
.
sayup-sayup nampak ayaq terjun!
.
lepas tu, teruskan perjalanan sampai la kat atas.ada sediakan dalam 3-4 parking kereta.
.
if nak tengok ayaq terjun+gunung dari angle yang lain, bolehla small hiking jap.dalam 230m.
.
insyAllah, 
gunung kinabalu, tunggu aku datang!! (teriak dlam hati. =p)
.
bila? tak tau la.agagagga! =p
.
.
.
.
perjalan diteruskan menuju ke pekan nabalu.
ada jual souvenir.bagi aku, lebih kurang sama ja harga dengan kat pasar philiphine tu.
.
so, bila sampai aje, 2 beradik tu teruih serbu gerai.
aku? manjat menara lerrrr.nasib ada jejaka sudi tolong tangkap kan gambor.  =p
.
bila keluaq ja dari kedai souvenir tu, tengok2 gunung kinabalu dah nak nyorok disebalik awan nano.
sengih lebor aye.sebab? saje je. =p
.
.
.
.
 destinasi terakhir sebelum sampai kota kinabalu.
jambatan tamparuli & rumah terbalik
.
berkesempatan jugak la aku drive kat jalan bawah nu, menyusuri sungai.lepas tu patah balik parking kat pasar
.
.
sekejap aje.teruskan perjalanan menuju rumah terbalik.masuk rm 1O/pax.
.
kat luar je boleh tangkap gambar, dalam tengok2 besaqkan mata aje.
.
.
.
.
sekian jenjalan untuk 8hb september 2013.bermalam di kota kinabalu la kita.
.
bersambung lagi untuk jenjalan O9O92013 di kemudian hari.gugugugu
.
.
.
.

4 di lubuk hati kamu:

MystoryPic said... Reply To This Comment

2 kali saya panjat Kinabalu......... dan memang tak puas duduk dekat Kundasang

Faarihin said... Reply To This Comment

teringin sangat nak pergi sabah.. pemandangannya indah sungguh.

cik marikh said... Reply To This Comment

@MystoryPic : hohhh! aishhh! itu sangat menjeleskan aye nih!! >__<

kannnnn berat je hati nak balik tinggalkan kundasang.cintaku tertinggal di kundasang katanya.gagagga! =p

cik marikh said... Reply To This Comment

@Faarihin : aduiii.hiiihii. dah dua kali teringin nih. =p

insyAllah, satu hari nanti. =)

Post a Comment

dlm hati korang?