Friday, January 24, 2014

kuala lumpoq----krabi----hatyai----kuala lumpoq------SATU

bismillahirrahmanirrahim...
.
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful
.
 . 
.

09.01.2014 - 13.01.2014
 . 

.
kesah 09januari & 10januari 
tiket train 09 januari pukul 9.30 malam.weeeee! 1st time wooo naik keretapi panjangggg ni. *loncat2! kegumbiraan!!
.
.
KL sentral--->Hatyai 
RM 54 untuk katil atas. katil bawah RM 60. better amik bawah laaa. =p
.
dah la terlambat sikit, tunggu cukop 5 orang nak ke gerabak tu pon, nunnnn.terkedek kedek kitorang kunun lari2 nak ke gerabak L8. =p
.
.
.
bed untok yang umoq 21, tidoq kat atas. kohkohkohh =p
.
sesambil tu baca buku, kununnnn. 3m/s je lepas.mihmihmih
.
 terjaga awai pagi, nengok sunyiiii ja. masing2 lena didodoi2.
.
.
.
subuh kat penang.subuh kat katil aje, sebab surau nan hado.
.
kata kak kantin , koc surau dah dipotong(lebih kurang la kannnn), sebab compressor ke hape ntah rosak
.
sementara nak tunggu siang tu, tengok view side kat katil aku, highway utara selatan. tak syok ah.
.

so, keluaq koc layan kat kerusi kecil tepi pintu.
ada la mamat mana ntah dok neman sebelah.layan asap kemenyan.
.
tak lama tu, dak anem ngajak pi breakfast.sambung layan perasaan kat kantin lak. mata, kat luar tingkap.
.
sawah padi wooooh.subhanAllah!
.
.
.
weeewuuu, alhamdulillah sampai padang besar dalam pukul 10pagi cenggitu arr.
.
untuk cop passport + tukaq kepala train untuk terus tuju hatyai.
.
.
dan sebenaqnya, ada train kat phattalong thai terbalik, so ambil masa dalam 3-4 jam untuk train ni gerak.huhuuuhu
.
patut laa, rilek je train ni patah balik.katanya nak cuci2 dulu.
nasib beg kitorang bawak turun siap2.
.
.

bla bla bla blaa
.
akhirnya kitorang menongkah landasan pi masuk thai jalan kaki.
.
nampak tak signboard biru tu, sempadan thai/malaysia
.
.
.
perjalanan masih panjang.kita merancang, DIA yang menentukan segalanya. =)
.
.
nak ke station van makan masa jugak la.
kebetulan ada tuk tuk berhenti, redah aje naik.tanya2, dok angguk je drebar nih.
.
.
atas tuk tuk ni, ada la mamat sorang ni tegoq, 'mau pi mana?' ahahahaaa! siam asli wehhh, speaking utara ko.
.
gheja kat tepeng lama dah, tukang bancuh ayaq.patut ar muka cam kenal je. tetiba.
.
.
siap bawak pi kedai tepon, pijot mau beli sim kad.pastu bawak pi van station.ceruk celah kedai dia bawak. =p

.
on the way pi hat yai, siap call si pijot lagi, tanya dah sampai ke belum?
weeewuuu, amik berat lagi tu. untong pijot. tetiba.
.
.
kob khun ka, alip. 
orang kita cakap kap pung kapppp.. =D
.
.
.
kata si pijot, abg yang nak amik kitorang naik van pi krabi suruh turun kat tesco kecik. sekali salah tempat daaa.tesco besaq pulak. (-_-)"
.
.
tunggu lagi abg berkenaan amik kitorang.sekali cousin dia yang mai.
.
.
lepas tu, ingatkan dah boleh lega dah, ropanya dia just nganto kat van station untuk ke krabi.
.
ahahahhaa! main loncat loncat atas van kitorang wehhh.
.
.
timing dah lari, cousin abang tu tak dapat nak nganto.
.
.
.
makan dulu before gerak pi krabi. ambil masa dalam 4-5 jam jugak laaa. tu yang singgah RnR tu.
.
.
sampai krabi, abang tu (lupa nama wehhhh) amik kitorang terus pi hotel kat aonang.
.
sambong tidoq.ada dalam 20km lagi nak sampai.teeehee
.
.
.
 malam di aonang beach.
.
.
.
padang besar--->sadao--->hatyai--->krabi--->aonang
.
perjalanan yang sempoi dengan member + member baru yang sempoi.
.
.
alhamdulillah, selamat sampai destinasi setelah menempuh perjalanan yang pannnnnjanggggg
.
.
eh.panjang bebenor kisahnya pon.lantak.
.
.
.
p/s: kepada kawan aku sham yang nak pi honeymoon ke krabi naik ketapi tu, pikiaq habis2 na, ahahahaa! =p

tapi ok je, boleh erat2 kan lagi kasih sayang.kohkohkohh. =p



TRAIN KL---HATYAI =RM54(atas) / RM60(bawah)
VAN HATYAI---KRABI =235baht/5pax
AONANG FRIENDLY BUNGALOW =RM113/pax (3hari2malam) 


12 di lubuk hati kamu:

Ankel Jonni said... Reply To This Comment

hamboi... bercuti sakan hang ... tak ajak ankel pun... kuikuikuikui

! Arjunakirana ! said... Reply To This Comment

gagagaga wootwoot2

cik marikh said... Reply To This Comment

@Ankel Jonni : ahahahaa! ankel tak yah ikot arrr, jaga rumah elok2 naaaa. =p

cik marikh said... Reply To This Comment

@! Arjunakirana ! : haaaaa, ngapenya inchek arjuna? ketawakan kita pulak. =/

nurdani said... Reply To This Comment

best jugak eh ke sana naik train je sebab sebelum ni naik kereta, kapal torobang je

nazrish am said... Reply To This Comment

Mar..aq x pnh nek train..nk gak rse sengal2 badan..lg pn bawa tukang urut..ha3...shamu all

! Arjunakirana ! said... Reply To This Comment

Gambar org berjemur tepi pantai tak dak.... gagagaga pettakkk :P

cik marikh said... Reply To This Comment

@nurdani : haaaa, ape lagi, next trip krabi naik train la pulak.best jugak didodoi2 tidoq atas katil. =p

cik marikh said... Reply To This Comment

@nazrish am : choiii!.ahahahaha! bagus arr bawak tukang urut. sampai sana tak yah gatal2 lagi nak cari tukang urut.kohkohkoh! =p

cik marikh said... Reply To This Comment

@! Arjunakirana ! : cettt! apehal pulak takde. berderet ikan masin + dugong berjemor. next cerita ye. =p

! Arjunakirana ! said... Reply To This Comment

ahaks... wootwoot2

cik marikh said... Reply To This Comment

@! Arjunakirana ! : beehehhee =p

Post a Comment

dlm hati korang?