Saturday, October 6, 2012

budak tecitt...

bismillahirrahmanirrahim...
.
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful
.
.
.
kisah 1                                                                        

on da  way nak pi jumpa orang insuran aku, sambil2 drive aku tanya la si umar ni, borak2...
10 november tahun ni, genapla umoq dia 3 tahun
.
.
CIK YAYA : 'umar, kita nak pi mana ni, umar?'
.
UMAR : 'nak pegi jumpa doktor laaa...'
.
CIK YAYA : 'hahhh?! buat ape pergi jumpa doktor?'
.
UMAR : ' ye laaa, cik aya kan batuk..'
.
.
- renyih besorrrr, alolooolo nyomeyyynyee..gegeege! -
.
.
UMAR : 'nanti masuk ubat kat bon*o* cik aya'
.
.
CIK YAYA : 'hahahhaaha! kofkofffkof! adehhh laaaa..'
.
(=_=)"
.
.
.
sabo je lerrr, 
hari tu si umar ni demam, ibunya bawak pi klinik, panas sangat2 39 degree kalau tak silap laa...tu yang doktor bagi ubat bontot tuu..hehehewhew
.
.
umar sambung lagi
.
UMAR : 'nanti cik aya pakai baju ni (tunjuk cardigan yang aku pakai) cik aya pon terbanggg~.."
.
(=_=)"
.
.
hohhh? aku terbang? motip?? gegegege!! dah mula merepek dah budak ni, huuuhuuu
.
.
.
.


kisah 2                                                                           

tengah dok layan movie kat laptop, tup tup umar ni dok kacau opah dia, nak susyu...aisehhhh~ aku dengan rajinnya bangun lerrrr, menuju ke destinasi, yeyhyehhh~ pi dapur.. (tak kan nak dibiorkan, ye tak?)
.
UMAR : 'cik aya, umar tak nak air panashh' 
.
.
padahal aku dah tonggeng air plus yang panas dah, kekeke!
tengah dok bancoh2 dalam cawan, baru ler aku perasan yang umar ni dok mundar-mandir kat belakang aku
.
.
CIK YAYA : 'umar! nak susu pi masuk bilik air dulu, kalau tak tak boleh susu!..
berdesuppp! teruihhh pi...
huhh! nampak sangattt la nak terkucil si umar ni..
.
.
(=_=)"
.
.
.
nak dukongggggg~~





7 di lubuk hati kamu:

Telor Power said... Reply To This Comment

1 mmg budak tafsir ikut sedap mulut,tapi mmg betul2 IKHLAS dia beri.aku suka

2. ko ugut si umar eh.....dasyat

man said... Reply To This Comment

ooo bw anak jalan2 kat tepi sg kuantan..sila lah dtg ke blog sy..htt://ajax85.blogspot.com

cik marikh said... Reply To This Comment

telor power : 1)yup! sangatttt ikhlas meruntun jiwa..

2) aku cuak la bro, mau 'paip pecah', tercicir mcm hri2 yg lepas akibat tahan menahan ni...tambah koje tengah2 mlm kangg..huuhuu..

man: gambaq lama tuuuu...insyallah bro!

HeNRieTTa JoSe said... Reply To This Comment

hehehe....suka la si umar ada cik yaya yang baek hati....

cik marikh said... Reply To This Comment

rietta: cik yaya suka adenya umar yg celotehh~..=)

Telor Power said... Reply To This Comment

keh keh keh....ok la alasan yg boleh diterima sis

cik marikh said... Reply To This Comment

t.power: heehee =)

Post a Comment

dlm hati korang?