Tuesday, May 15, 2012

selepas kenduri

bismillahirrahmanirrahim...
.
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful
.
.
.
06.05.2012
.
ada kenduri sepuput di ipoh, perak
.
seawal pagi dah keluar rumah, 
on the way balik, untuk hilangkan ngantuk (kununnn) singgah la cameron highlands heheew
.
dari simpang pulai, exit ke tapah
.
 alahaii~, tak ingat pulak nama kebun beri2 ni,
petik, jangan tak petik..500grm = rm20
.
.
bunga2an ni pun, dari kebun yang sama..
.
'ohhh! ada mat bunga berbaju merah disitu!'..kehkehkeh =p
.
sepanjang laluan mai sini, mata mak aku tak lepas pandang kat luar, 
sebab apa?
sebab nampak orkid putih yang santekk sepanjang jalan (teruja mak aku, tau!)+gayat2
.
tak beli pun, sebab yang ada kat rumah dulu pun, dah kiok..=p
.
.
.
sayur2 ni pun dari kebun yang sama..
.
sengih lebor ayah aku dapat petik sayur segar dari ladang
.
awwww, kucing ni buat pose seksiww la pulakkk
.
.
last destinasi, ladang teh cameron valley, hijau mata memandang
.
dari jauh nampak kelibat ayah aku berbaju biru berambut putih, memetik daun teh... muehehee =p
.
disebabkan balik dari kenduri, maka kitorang panjat bukit pakai baju kurung tuuu, adeiii~
.
.
muka2 yang tak pernah jejak cameroh highland, kecuali yang sorang tu, dah pernah pi ikut rombungan sekolah , huhuuuhu.
.
sakan bergambor, meniarap bagai la, bebudak nih..
.
keesokan harinya dan esok dan esok
ayah : 'macam ni ropenya tanah rata, ijak la aku pernah pergi..tak pernah pergi, tak ada siapa nak bawa aku pergi....'
.
aku : 'hehehee *renyihh, nak pergi lagi ke?'
.
ayah : 'ishh, tak nak aku, jalan macam tu rope..'
.
aku : 'tak pe, next time kita pergi balik siang hari, kehkehkehhkeh!..'
.
.
disebabkan on the way balik rumah langit dah gelap, semua seriau...
.
rasa macam pusing2 jalan yang sama ja , hehehew
.
.
.
hasil tangkapan, 6kaktus=rm 10
.
gantian pokok kaktus yang dah mati, hehehe
.
asik mati ja, nampak sangat 'tangan panas'...=.="
.
.
.
"family like branches on a tree, we all grow in different directions yet our roots remain as one"
 

10 di lubuk hati kamu:

Cik Wedges said... Reply To This Comment

:)
salam ziarah....
rindu nak pegi Cameron.... :)

atuk said... Reply To This Comment

Assalamualaikum Marikh

teh tak termasuk dalam senarai tangkapan ke....

! Arjunakirana ! said... Reply To This Comment

nape tak nak ikut simpang pulai... kan dah pening... ikut lagi tapah... huhuhuhu

Uncle Jonni said... Reply To This Comment

wah... nice quote... like 100 kali... huhuhu

Telor Power said... Reply To This Comment

wah gembira nampak kesana hehehehe

slef plucking kot tapi mirip mcm di kg taman sedia.

cik marikh said... Reply To This Comment

cik wedges : salam cik wedges...kalu rindu, pergi la..selagi hayat dikandung badan...heheehe =)

atuk : waalaikumsalam atuk...
kaktus tu tngkapan untuk diri sendiri, hehehe..kalu hasil tngkapan bersama = teh, teh halia, teh misai kucin, beri2..

arjun : kalo balik ikut simpang pulai, macam patah balik je, huhuuhu..sape yang tak drive+tak tido tu, mmng penin+nak muntaha..heheheew

pacik jonni : kan, kannn! petik dari mana, ntah, tak ingat..hahaha!

telor power : riang gumbira, masing2 teruja..=D
tak sure pulak, inchik google pon tak jumpa..
kg taman sedia?huhuhu lagi tak tahu..kg. bro TP ke?

Telor Power said... Reply To This Comment

ya aku anak gunung sana, dan kampung pun disana/

cik marikh said... Reply To This Comment

anak gunung, memang patut la hobi pon daki gunung..huhuuu.=)

! Arjunakirana ! said... Reply To This Comment

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

cik marikh said... Reply To This Comment

?????pppppppp..=)

Post a Comment

dlm hati korang?