Monday, April 4, 2011

sebelum mandi & selepas mandi....

.
.
alamak!
.
.
lupa lagi aku nak mandikan pokok aku kat office
.
.
asik kena tinggal ja
.
.
selalunya aku bagi wasiat kat member office ja, bila aku kena pi site
.
.
lupa laa
.
.
menunduk layu, dah lama tak mandi..huhuuu
.
.
.
sian pokok aku
.
.
aku tak tau la pokok apa
.
.
dulu ada juga la berbunga putih dalam 12 kuntum
.
.
tak la serentak sekali berbunga
.
.
aku beli  pon sebab aku suka bunga tu, cantik
.
.
sekarang dah tak berbunga dah
.
.
daun ja yang dok tumbuh banyak2
.
.
haihhh, nasin baik la, tak melimpah keluar air tu....
kertas biru tu, tag wasiat...dah lama dok situ dahh
.
.
.
kenapa aku kabo mandi, tak kabo siram
.
.
al-kisah
.
.
ali aku yang comey ternampak jiran aku dok siram pokok
.
.
dengan pelat dia
.
.
"cik yaya, dia mandikan pokok la, hehehe" ( ntah apa yang melucukan ali, aku pon tak tahu )
.
.
.
haaa, tengok...subhanAllah..
.
.
.
.
alam adalah karya Tuhan
.
yang sentiasa berbicara kepada manusia tentang kewujudan dan kekuasaanNya
.
bila terlihat keunikan alam... 
.
fikirkanlah tentang kekuasaanNya.
.
.
.
nota drumstick: ohh! ade 5 pasu kecil kaktus ( hadiah birthday untuk diri sendiri) atas almari tu
tak mau letak gambar
sebab yang tinggal hanya pasu2 kecil yang kosong
.
.
tak reti nak jaga, huuuuu
.
.
.

2 di lubuk hati kamu:

Black Moon said... Reply To This Comment

Alhamdulillah selamat juga pokok tuuu... kesian je aswad tengok masa dia tak disiram tu.. sop sop sop ... (kesedihan)nama pokok tu [spathiphyllum wallisii] @ nama common peace lily (bm) lily keamanan : cantikkan.. pokok nie kena dok tempat sejuk mar... baru dia berbunga dan cukup baja dan segala :D jaga elok2 cantik leee..layannnn :D

miz marikh said... Reply To This Comment

wahhhh! btol la tuu, pokoknya.. trima kasihhh bbnyak,lama dah cri nama pokok ni...huhuu
ke musim musim b'bunga dh hbis, dh 2 thun dh umor pokok tuu..

Post a Comment

dlm hati korang?