Wednesday, June 5, 2013

tak tercapai dek akal #3

bismillahirrahmanirrahim...
.
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful
.
 . 
.
O1O62O13_sabtu 
Gunung berembun & Gunung Jasar Cameron Highlands [part i]
.
.
hari ini tak ada rabu tanpa taipan yang banyak mahupun yang banyak ye
.
t/hari tadi mimpi minum ayaq cool blog+pearl, 
sekali bunyik wassaps tak sompat che' nak perabiskan..ngidam wooooh =p
.
.
.
alhamdulillah, masih diberi peluang untuk jenjalan dalam hutan tak pon nama glemer 'hiking'
.
kali ini aku pi gunung berembun & gunung jasar
 tak sempat nak jenjalan ke gunung perdah, dah botak licin... =/
.
.
sarapan di brinchang, mendongak ke langit dannnn klik! 
wooo, subhanAllah! burung2 beratoq mencari rezeki dari-Nya.homeyyyy!
.
.
.
starting point-camp site sungai pauh
.
gunung berembun-3jam
.
dengan lafaz bismillah, aku dan kengkawan mulakan perjalanan
.
eh. jap. orang jakun, nak kabor..
before naik tu, terserempak la pulak dengan artis abe asmara
alaa, dr.chef fadzli tu laa.
.
tengah dengar kata2 azimat dari guide, toleh la ke kiri
(dalam hati, "huishh, semarties mamat ni")
.
buat dek je lah, maleh nak layan perasaan.eceh.
sekali dia tegoq kami, "assalamualaikum" 
.
blur
.
sekali kakak2 ni dok cakap kuat2 "berhenti sat!, berhenti sat!
.
huk alohh! baru perasan! gagagaga!
.
.
nasib tak pengsan! adooohai!
.
.
.
the mossy
.
kasut noreh ja, lancar perjalanan woo
.
ikan salmon pon tak pernah beli inikan pula kasut salomon.. =p
.
alhamdulillah...sepanjang pendakian kedinginan terasa walaupon 3 lapisan baju dipakai! 
2 lengan pnjang+1 lengan pendek.kenapa?? jangan ditanya. gagagagag!
.
.
.
di puncak g.berembun cameron highlands - 1840m (6035ft)
 . 
0900-1140
alhamdulillah. 11 orang sahaja. semuanya gegurl + 2 guide abe ngah&wawa
.
raikan di puncak berembun dengan santapan epal hijau
.
oh.ada shape heart yang tak terbentuk sangat heart nya ponnnn
.
.
.
 scenery dari puncak gunung berembun.subhanAllah.Allahuakbar
.
.
.
antara laluan trek turun
.
pokok tumbang.carpet hijau.daun2 kering+basah.abe pacat tak ada,yeyy! motif abe?? =p
.
.
.
 dah nampak langit tu, tanda2 dah nak sampai la tuuu
.
lalu kebun strawberi mardi. macam tak terurus je. orang pon tak ada
.
.
.
alhamdulillah
masuk lalu jungle walk no.6, keluar lalu jungle walk no.7
.
sesampai aje, berehat sebentar di pondok kereta orang sementara tunggu yang lain
.
.
cuaca bila turun dari atas, terasa bahangnya.panas terik tapi angin yang meniup terasa dingin.subhanAllah.
.
lagi 0.35km insyAllah sampai mardi.banyak pokok bungaaa.kaler maler gituuu
.
.
dari mardi perjalanan diteruskan ke pekan brinchang untuk makan tengah hari sementara menunggu 3 orang yang tak mendaki g.berembun bawa kereta ke brinchang (jalan jem wooh, coti sekolah la katakan)
.
terima kasih ye kakak2.dorang nak naik g.jasar je
.
.
.
 

 
 

 

 
 

8 di lubuk hati kamu:

Gee GTG said... Reply To This Comment

bestbyer lah..
kalau ade peluang.. saya pon nak jugak satu hari nanti..^^

Nies alhaQ said... Reply To This Comment

Seronoknya sekali sekala dpt pergi hiking.
Dah lama tak hiking. Huhu. Anyway, suka tgk pict beburung tuuu. Nice!

nazrish am said... Reply To This Comment

Abe asmara...ko jgn mimpi dia weyh...

cik marikh said... Reply To This Comment

@Gee GTG :in sya Allah, semoga dipermudahkan.. heeee

cik marikh said... Reply To This Comment

@Nies alhaQ : yuppp, tak dinafikan, mmng seronok..tengok alam, heeeee btw thanks!

cik marikh said... Reply To This Comment

@nazrish am : oh! abe asmara~ gagagagaa! t'mimpi2 dia masakkan utk aku. =p

! Arjunakirana ! said... Reply To This Comment

woooo... dah lama tak manjat gunung.. asik main gym jeee huhuhuhu :P

cik marikh said... Reply To This Comment

@! Arjunakirana ! : pehhhh! dari jauh nampak nk jerit ah. 'abe ketol2!.abe body ketol2!..mintak autograph!

hehehhee.*gelak tutup mulut.

Post a Comment

dlm hati korang?