Thursday, March 28, 2013

tak tercapai dek akal

bismillahirrahmanirrahim...
.
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful
.
 . 
.
23.03.2013_sabtu
.
sepanjang hidup tak pernah lagi naik gunung, tapi kemahuan itu ada, heeeeee
.
akhirnya, tercapai juga la kemahuan aku, gunung bunga buah! genting highlands
.
.
 yeyy! peaceee!(^_^)v..kurang sorang, dok pergi melabur..huuuuu
.
.
sudah dikata, kita yang merancang DIA yang menentukannya
.
.
.
banyak sangat rintangan, halangan masa kami mendaki
.
guide datang lambat, tak pelah..anak yg demam perlu diutamakan
.
.
naik, turun balik..salah jalan
.
naik lagi jalan lain, tuptuppp
"shhhhh pelan2 jangan bising, nuuuu ada 2 ekor babi hutan.."
huhuuu
turun balik
.
naik, turun balik!
.
naik, alhamdulillah, jalan yang benar!
.
.
.

buluh berceracak.."maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan? [al-rahman:36]
.
.
.
siapalah kita, DIA yang menentukan segalanya
.
kaki krem!! kejang betis!
bukan aku, tapi kawan aku..heeeee
.
mula2 sebelah kaki, urut2 akhirnya baik la sikit, naik jugak teruskan perjalanan
.
tuptup dua2 belah betis pulak kena...agak lama juga la kami bertiga bertapa, yang lain dah naik ke atas lagi
.
.
 kesian dia, dia ni la yang sudi ngajak aku ponnn..sengih walau sakit, heeeee
.
.
akhirnya, bertemankan guide seorang dan kami bertiga (yang lagi sorang tu maleh nk teruskan pendakian, heeeee) turun ke bawah
.
yang lain meneruskan perjalanan
.
yang ajaibnya, laju pulak la kawan aku sorang ni turun, ngehehehe!
.
.
jalan punya la jalan, tetibaaa..
.
.
.
hoh! masing2 terkejut!
.
terserempak pulak dengan mereka2 yang meneruskan pendakian tadi
.
aikkk? apa yang jadi ni?
.
deme2 dok ikut track yang salah lagi, boleh la pulakkk 
kan tu dah jumpa balik kitorang
.
aduiyaiiiii
.
.
.
kejadian selepas terserempak antara satu sama lain..
.
.
.
apa yang kami dapat?
kawan baru!yeyeyyyyy! kihkikikih
.
.
people come into your life for a reason...but for a season or a lifetime?? 
wallahu a'lam
.
.
.
next redah:air terjun perlus, hulu langat ade sesiapa mahu ikut??
.
.



  

14 di lubuk hati kamu:

Telor Power said... Reply To This Comment

Nice....rasa seronok rasa bangga rasa puas. Itu baru sedikit yg kita saksikan di dunia ni

apa2pun tahniah sis

cik marikh said... Reply To This Comment

yup, betulll...setuju.. =)

thanks bro! heeeee.

MystoryPic said... Reply To This Comment

ohohooo macam best jer mendaki kat genting ni..... banyak2 pendakian saya tak pernah lagi sampai mendaki kat genting ni...

Cik Marikh pernah naik Gunung Irau Brincang?... dalam perjalanannya sangat cantik

Telor Power said... Reply To This Comment

@MystoryPic

malangnya ianya tiada waterpoint di gunung tu. kena bawa pikul air sendiri . lama benor dah saya tak mendaki gunung tu. last masa sekolah ditingkatan 3

cik marikh said... Reply To This Comment

@MystoryPic : hehee, tak tahu nk bgtahu camne, coz tak smpai ats kan, heeee

if awak naik ke ats, nanti akn jumpa rock garden & kat puncak nnti awk nmpk view genting highlands, sbelah jekk.. =)

g.brinchang? tak pernah lg, heee tp kan, dah ngintai2, fooooooh~~ mmng sangat cantekkkk...insyAllah, next redah...skali dngn 3 bradik tu (berembun perdah jasar), wallahu a'lam...=D

cik marikh said... Reply To This Comment

@Telor Power : wooo, kne bawak air yg berat la ni, huhuuu...thanks for the info bro! heeeeee =D

HeNRieTTa JoSe said... Reply To This Comment

bestnye....tpi nape salah jln byk kli...guide bru ker?

cik marikh said... Reply To This Comment

@HeNRieTTa JoSe : tak la, rietta..guide yg berpengalaman...

bak kata dia, tiada rezeki kami untuk naik ke ats, if teruskan juga, dikhuatiri terjadi apa2...

perancangan DIA sangat hebat, kami dipelawa utk serta mendaki berembun perdah jasar bersama dia...=D

nazrish am said... Reply To This Comment

Pic aq pn ad upanya

mr broken heart said... Reply To This Comment

mbh paling suka ayat ni

"...people come into your life for a reason...but for a season or a lifetime..."

bia la ada season ke...lifetime ke...yg mbh nak cik marikh tau ialah, setiap kehadiran itu ada cerita disebaliknya...hargai selagi ada =)

cik marikh said... Reply To This Comment

@nazrish am : diulangi, kaki ko kan tak de dlm bulatan, sebab tu aku msukkan kepala+badan sikit, gegegegeg! =D

cik marikh said... Reply To This Comment

@mr broken heart : itu benarrr, heeeee..
insyAllah, hargai selagi ada...tak kisah la orng tu nk hargai ke tak, ye dakk? huuuuuu

! Arjunakirana ! said... Reply To This Comment

wah seronoknye....

cik marikh said... Reply To This Comment

@! Arjunakirana ! : seronok, seronok, seronok...walaupon tak sampei atas,ngeeehehehe ;p

Post a Comment

dlm hati korang?